بیست و چهارمین میراث جهانی ایران در یونسکو

16 تیر ، 1398
فرجام پرواز
0 کامنت
تگ ها :

حفاظت از ۲۴مین میراث جهانی ایران وظیفه ای بر دوش همه

پیش از این یک اثر طبیعی (بیابان لوت) و ۲۲ اثر تاریخی از کشورمان به عنوان میراث جهانی به ثبت رسیده است. این جنگل ها که در پهنه شمالی کشورمان و در حاشیه جنوبی دریاچه خزر واقع شده اند، نواحی جنگلی پنج استان کشورمان شامل: خراسان شمالی، سمنان، گلستان، گیلان و مازندران را در بر می گیرند. جنگل های هیرکانی که از نوع خود تنها بازماندگان عصر یخبندان هستند، از دوران سوم زمین شناسی به جای مانده اند و از نظر قدمت و تنوع گونه های بومی، جزو نادرترین جنگل های جهان به شمار می روند.

اهمیت جنگل های هیرکانی از بعد تنوع زیستی و گونه های جانوری به حدی است که ۲۹۶ گونه پرنده و ۹۸ گونه پستاندار و همچنین ۱۵۰ گونه بومی گیاهیِ درختی و بوته ای در این زیست بوم به سر می برند. درختان جنگلهای هیرکانی از نوع پهن برگ و خزان کننده هستند و به دلیل چشم انداز بسیار زیبایی که در فصول مختلف سال به ویژه پاییز و تابستان به وجود می آورند، جزو سایت های گردشگری بسیار ارزشمند در نوار شمالیِ کشورمان محسوب می شوند.

پیوستن این میراث طبیعی کهن به فهرست جهانی یونسکو اهمیت حفاظت از آن را به همه ساکنان ایران گوشزد می کند. طی سالهای گذشته توسعه سریع و بدون نظارت عمرانی، برداشت غیرقانونی از منابع جنگلی، ساخت ساز و تصرف غیر قانونی زمین ها، چرای بی رویه، توسعه گردشگریِ ناپایدار و بدون نظارتِ صحیح و اصولی و آتش سوزی، بخش های وسیعی از این میراث ارزشمند و کهن را به ورطه نابودی کشانده است.

گردشگری پایدار و مسئولانه از بهترین شیوه های حفاظت و نگهداری از این میراث جهانی است. آموزش اصول گردشگری پایدار، برگزاری تورهای مسئولانه و ایجاد تریل ها و مسیرهای پیاده روی سازگار با محیط زیست می تواند تا حد مطلوبی در حفظ و نگهداری از این میراث کهن موثر باشد.

 

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی