ویزای کانادا

25 اسفند ، 1397
فرجام پرواز
0 کامنت

ویزای کانادا

فرقی نمی‌کند انگیزه شما از سفر به کانادا دیدار اقوام و آشنایان، شرکت در همایش‌های علمی و نمایشگاه‌های تجاری، بازدید از جاذبه‌های گردشگری در قالب تور کانادا، تحصیل و یا استفاده از فرصت‌های مطالعاتی باشد؛ با هر هدف و انگیزه‌ای که بخواهید وارد این کشور شوید ملزم به دریافت ویزای کانادا هستید. 

کشوری با تنوع گسترده جغرافیایی که برغم باور عمومی از آب و هوای کانادا، می‌توان گفت اقلیم آن در نواحی مختلف بویژه در مرزهای جنوبی بسیار متفاوت از تصویر ذهنی ما است. آب و هوای کانادا چنان تنوعی دارد که در برخی روزها دمای یک نقطه از آن تا 30 درجه زیر صفر می‌رسد درحالیکه در همان روز دمای شهری دیگر مثبت 30 درجه سانتیگراد است. کانادا کشوری است برای هر نوع سلیقه و ترجیح.

انواع ویزای کانادا

ویزای کانادا اساسا به دو دسته کلی تقسیم بندی می شود:

  • ویزای موقت کانادا
  • ویزای دائم کانادا

برای ثبت درخواست و دریافت هر یک از 2 قسم ویزای کانادا از دو طریق می‌توان اقدام کرد. ثبت نام آنلاین ویزای کانادا و روش دوم مراجعه حضوری به سفارت کانادا و ارائه مدارک به صورت دستی پرکردن مدارک در محل سفارت کانادا که اصطلاحا به آن (Draft یا Paper) می‌گویند. 

به دلیل بسته بودن سفارت کانادا متقاضیان دریافت ویزای کانادا می‌بایست برای انگشت‌نگاری و یا بیومتریک ویزای کانادا به یکی از وَکهای دفاتر VFS در کشورهای اطراف ایران مراجعه کنند. اگر چه بنابر اعلام سایت رسمی سفارت کانادادر حال حاضر بهترین روش برای درخواست ویزای این کشور، ثبت نام آنلاین ویزای کانادا است. 

 ویزای موقت کانادا

ویزای موقت کانادا به نوعی از ویزای این کشور گفته می‌شود که فرد طی زمانی مشخص و محدود اجازه ورود به خاک کانادا را خواهد داشت. ویزای موقت کانادا را می‌توان ذیل 3 زیرمجموعه اصلی تقسیم‌بندی کرد:

  • ویزای توریستی کانادا
  • ویزای تحصیلی کاانادا
  • ویزای همراه کانادا

ویزای توریستی کانادا

ویزای توریستی کانادایا (Visitor Visa) همانگونه که از نام آن بر‌آید با اهدافی توریستی صادر می‌شود. نکته جالب در خصوص این ویزا این است که در حال حاضر این ویزا به شکل ویزای مولتی کانادا(Canada Multiple Visa) که در ایران با نام‌هایی همچون ویزای 5 ساله کانادا نیز معروف شده، صادر می‌شوند. در واقع بنابر اعلام وب سایت سفارت کانادا به افسران مهاجرت این کشور توصیه شده‌است ویزای توریستی کانادا را تا جای ممکن به شکل ویزای مولتی صادر کنند. دارندگان ویزای مولتی کانادا قادر خواهند بود تا زمان اعتبار ویزای خود (اعتبار ویزای مولتی کانادا تا زمان اعتبار پاسپورت است) در هر زمان و بدون محدودیت وارد خاک کانادا شوند و هر بار تا مدت 6 ماه در این کشور اقامت داشته باشند. بعد از گذشت 6 ماه کافی است یک بار ولو به مدت 6 ساعت از کانادا خارج شوند و مجددا به این کشور بازگردند تا اقامت آنها در کانادا برای 6 ماه دیگر بلامانع باشد. 

خدمات آژانس فرجام پرواز کیان برای ویزای توریستی کانادا به دو شکل ویزای تضمینی کانادا و یا ویزای نرمال در دسترس متقاضیان خواهد بود. 

ویزای نرمال کانادا:

در این نوع ویزا ارائه دعوتنامه بر عهده خود متقاضی خواهد بود و روند درخواست ویزای کانادا طبق روال مرسوم صورت خواهد گرفت. پس از تکمیل مدارک مورد نیاز که فهرست آنها در بخش مربوط به فرم‌های درخواست ویزای کانادا در همین صفحه قرار داده‌ شده‌است، هر یک از این مدارک به دارالترجمه ارجاع داده خواهد شد و سپس توسط تیم مجرب آژانس فرجام پرواز کیان به صورت آنلاین برای ویزای کانادا اقدام می شود. 

سوپر ویزای کانادا:

سوپر ویزای کانادا، نوعی ویزای توریستی کانادا برای والدین و یا پدر بزرگ و مادربزرگ فردی است که در کانادا اقامت دائم دارد. به بیان دیگر دعوت کننده می‌بایست فرزند و یا نوه متقاضی باشد. حداقل حقوق پایه دعوت کننده در کانادا نباید از ۲۴۰۰۰ دلار در سال کمتر باشد؛ مدارک اقامت و برگه‌های ارزشیابی شرایط مالی و مالیاتی فرد دعوت کننده نیز حتما باید ضمیمه پرونده درخواست سوپر ویزای کانادا شود. همچنین دعوت کننده باید بیمه خدمات درمانی متقاضی را حداقل برای یک سال از داخل خاک کانادا پرداخت کرده و فرد دعوت شونده باید زیرنظر پزشکان مورد اعتماد سفارت معاینه شود. تاییده پزشک معتمد سفارت از آن جهت است که سلامت متقاضی پیش از ورود به کانادا تایید شود تا هذف از اقامت در کانادا درمان و تحمیل هزینه‌های درمانی به دولت کانادا نباشد. 

اعتبار اعلام شده برای سوپر ویزای کانادا تا ده سال است اما از آنجائیکه گذرنامه‌های ایرانی حداکثر تا پنج سال اعتبار دارند، ویزای کانادا که از این طریق به متقاضیان ایرانی تعلق می‌گیرد پنج ساله است. این ویزا چند بار ورود است و به دارنده آن اجازه می دهد در هر بار ورود حداکثر دو سال در کانادا اقامت داشته باشد. پس از پایان اعتبار پاسپورت متقاضی نیاز به اقدام مجدد نیست و تنها برچسب سوپر ویزا بر روی پاسپورت جدید الصاق می‌شود.

ویزای تحصیلی کانادا:

کانادا و نظام آموزشی این کشور یکی از بهترین مقاصد برای علاقمندان به ادامه تحصیل و متقاضیان ویزای تحصیلی کاناداست. سیستم آموزشی این کشور بسیار نظام‌مند و مجهز و عمدتا به شکل استانی یا ایالتی مدیریت می‌شود. البته نظام کلی آموزش در کانادا تحت نظارت دولت فدرال بوده بنابراین با وجود برخی تفاوت‌ها می توان گفت کانادا از سیستم آموزش یکپارچه و بسیار به روز برخوردار است. نزدیک به 6 درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) کانادا به سیستم آموزش این کشور تخصیص داده می‌شود و می‌توان گفت کانادا بیشترین هزینه را در بخش آموزش در بین دیگر کشورهای توسعه یافته جهان دارد.

سیستم آموزشی کانادا به دو بخش کلی آموزش همگانی یا عمومی و آموزش خصوصی یا غیر انتفاعی تقسیم بندی می‌شود. این تقسیم بندی چه برای دوره ابتدایی، چه برای دوره متوسطه و چه برای تحصیلات تکمیلی و دانشگاهی صادق است.  اولین قدم برای درخواست ویزای کانادا تکمیل فرم ارزیابی تحصیلی کانادا است. بعد از پر کردن فرم ارزیابی تحصیلی کارشناسان آژانس فرجام پرواز کیان ضمن بررسی شرایط با شما تماس گرفته و در غالب مشاوره‌ای کاملا فنی و مبتنی بر سال‌ها تجربه، بهترین گزینه‌ها برای تحصیل در کانادا را به شما معرفی خواهند کرد. 

ویزای دانش آموزی کانادا:

آموزش به محصلان در کانادا بطور کلی از سن 5 سالگی شروع شده و تا 17 سالگی (گاها 18 سالگی) ادامه خواهد داشت. تقسیم بندی سطوح آموزش در مدارس کانادا از سطح 1 آغاز شده و تا سطح 12 (بجز استان کبک که 11 سطح دارد) ادامه می‌یابد. پیش دبستانی در بسیاری از استان‌های کانادا سطح نامیده می شود و دوره ابتدایی تا سطح 6 ادامه خواهد یافت. دوره راهنمایی در مدارس کانادا از سطح 7 آغاز شده و در سطح 9 پایان می‌یابد. مقطع متوسطه یا دبیرستان در کانادا نیز از سطح 10 تا سطح 12 بطول خواهد انجامید. 

بر اساس قوانین آموزشی کانادا که به تصویب دولت فدرال نیز رسیده است، دانش آموزان خارجی برای تحصیل در مدارس دولتی کانادا باید سالانه بین 10 تا 14 هزار دلار کانادا بپردازند. هزینه مدارس خصوصی در کانادا به مراتب از این عدد بالاتر است. آژانس فرجام پرواز کیان، بنابر درخواست و شرایط شما آماده ارائه مشاوره‌های فنی در خصوص بهترین مدارس کشور کانادا و اخذ پذیرش تحصیلی برای دانش آموزان خواهد بود.

ویزای دانشجویی کانادا:

تحصیلات تکمیلی در کانادا همچون بسیاری دیگر از کشورها بلافاصله پس از پایان دبیرستان آغاز شده و شامل مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا می شود. دانشگاه‌های بین‌المللی بسیاری در شهرهای مختلف ایالت‌های کانادا پراکنده شده‌اند که این موضوع نظام تحصیلات تکمیلی در کانادا را بسیار گسترده کرده‌است. مدارک تحصیلی اخد شده از دانشگاه‌های کانادا در سرتاسر جهان معادل‌سازی شده و به رسمیت شناخته می‌شوند.

البته در شرایط فعلی و نیاز بازار کار کانادا به نیروی متخصص و جوان، بسیاری از افراد در کانادا ترجیح می‌دهند دوره‌های کوتاه مدت در کالج‌ها و یا موسسات فنی را به جای تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی انتخاب کنند تا ضمن کسب مهارت‌های ضروری و مرتبط، سریعتر جذب بازار کار در کانادا شوند. آژانس فرجام پرواز کیان در این مقطع نیز پس از بررسی فرم ارزیابی تحصیلی ، ضمن اخذ پذیرش تحصیلی از معتبرترین دانشگاه‌ها و کالج‌های کانادا روند دریافت ویزای تحصیلی شما را بسیار کوتاه‌تر خواهد کرد. 

ویزای فرصت مطالعاتی کانادا:

به منظور ارتقای تبادلات علمی و فرهنگی مابین کانادا و دانش پژوهان سایر کشورها، تسهیلاتی به منظور ارائه ویزای فرصت مطالعاتی به واجدین شرایط، اعطا می‌شود. متقاضیان می‌توانند پس از دریافت پذیرش از دانشگاه، موسسه علمی و یا مراکز هنری کانادا، جهت دریافت ویزای فرصت مطالعاتی  اقدام نمایند. از آنجائیکه این ویزا در رده‌بندی خاصی بین ویزاهای تحصیلی و کاری جای میگیرد، انتخاب نوع صحیح ویزا از اهمیت زیادی در پروسه اقدام برای ویزای فرصت مطالعاتی برخوردار است.

اکثر متقاضیان می‌بایست جهت دریافت ویزای کاری اقدام نمایند و برحسب مورد که آیا در حین دوره از استاد و مرکز آموزشی مقصد حقوق دریافت می‌کنند یا خیر، باید فرم‌های مربوطه را تکمیل و هزینه های مرتبط را به اداره مهاجرت کانادا پرداخت نمایند. در برخی موارد با توجه به طول مدت دوره و ماهیت علمی یا پژوهشی آن می‌توان برای سایر ویزاها، مانند ویزاهای تحصیلی و یا حتی ویزیتور عادی اقدام نمود. متقاضیان ویزای فرصت مطالعاتی کانادا معمولا از شرایط علمی، پژوهشی و فرهنگی خاصی برخوردار هستند. 

ویزای همراه تحصیلی کانادا (برای والدین، فرزندان و همسر)

سفر به کشوری دیگر آن هم در مقاطع ابتدایی تحصیل و شرایط زندگی فرزندان از جنبه‌های مختلف دغدغه‌ای مهم برای تمامی والدین است. اینکه فرزندان در شرایطی تحصیل می‌کنند، اسکان و خورد و خوراک آنها به چه شکل  و کیفیتی است و در نهایت چه نظارتی بر آنها انجام می‌شود، همگی از مواردی هستند که والدین را بر آن داشته تا با بهره‌مندی از ویزای همراه کانادا بتوانند در دوران تحصیل در کنار فرزندان خود باشند. 

از سوی دیگر این نگرانی در مقاطع بالاتر تحصیل نیز وجود دارد و بسیاری تاکید دارند همسر  و یا فرزندانشان در دوران تحصیل در کنارشان باشند. دریافت ویزای همراه برای والدین، همسر و فرزندان محصلین و دانشجویان در کشور کانادا یکی دیگر از خدمات آژانس فرجام پرواز کیان در زمینه ویزای کانادا است. 

از دو طریق می‌توان برای ویزای همراه کانادا اقدام کرد:

  • ویزای توریستی یا Temporary Resident Visa: در این نوع ویزا که همزمان با درخواست ویزای تحصیلی محصل در دانشگاه و یا مدرسه ارسال می‌شود، والدین دانش آموز و یا دانشجو می‌توانند ویزای همراه کانادا را با اعتباری 6 ماهه دریافت نمایند. همچنین در این نوع ویزا که به آن ویزای TRV گفته می‌شود در صورتیکه یکی از والدین دارای ویزای کار یا تحصیل در کانادا باشد، فرزندان آنها برای دریافت ویزای تحصیلی نیازی به ارایه نامه قبولی از مدارس را ندارند و میتوانند بدون مشکل برای ویزای کانادا درخواست کنند.
  • ویزای اجازه کار یا OPEN WORK PERMIT: اگر متقاضی در یکی از دانشگاه‌ها و یا کالج‌های معتبر کانادا به صورت تمام وقت پذیرفته شده باشد یا در حین تحصیل باشد، همسر وی می‌تواند برای ویزای کار اقدام نماید. این ویزا به همسر متقاضی این اجازه را خواهد داد که به صورت تمام‌وقت و بدون نیاز به دریافت مجوز درکانادا کار یا تحصیل کند. برای این نوع ویزا می‌توان همزمان با درخواست ویزای تحصیلی کانادا اقدام کرد و یا پس از پذیرش تحصیلی و استقرار یکی از زوجین در کانادا برای همسر وی اقدام درخواست ویزای اجازه کار داده شود.

مراحل درخواست ویزای کانادا

همانگونه که پیشتر اشاره شد، برای درخواست ویزای کانادا به دو روش می‌توان اقدام کرد:

  • ثبت نام آنلاین ویزای کانادا
  • مراجعه حضوری به سفارت

نخستین گام در ثبت نام آنلاین ویزای کانادا ثبت یک حساب کاربری است. پس از ایجاد حساب کاربری، متقاضیانی که از طریق آنلاین اقدام به ثبت درخواست ویزای کانادا می‌کنند، بعد از واریز آنلاین هزینه ثبت نام یک شماره پیگیری یا Tracking No. دریافت می‌نمایند که تمامی مراحل پیگیری جواب ویزای کانادا درخصوص پرونده از طریق این شماره انجام خواهد شد. پر کردن دقیق و شفاف فرم ۵۲۵۷ مهمترین عامل در موفقیت درخواست شما خواهد بود، بنابراین توصیه می‌کنیم این مهم حتما با مشاوره از موسسات معتبر انجام شود.

تاکید سایت رسمی سفارت کانادا برای متقاضیان ویزای کانادا، ثبت نام آنلاین است. روشی که هم هزینه بسیار کمتری در مقایسه با مراجعه حضور به سفارت خواهدداشت و هم پیگیری آپ‌دیت پرونده از این طریق بسیار راحت‌تر و سریع‌تر خواهد بود. بدلیل تعطیلی سفارت کانادا در ایران می‌توان گفت ثبت نام آنلاین ویزای کانادا در حال حاضر بهترین گزینه برای متقاضیان ویزای کانادا بویژه برای ما ایرانیان است.

مراحل کلی و راهنمای ثبت نام آنلاین ویزای کانادا به شرح زیر است:

  • ایجاد یک حساب کاربری انحصاری و تکمیل فرم
  • تکمیل فرم‌های درخواست ویزای کانادا
  • پرداخت آنلاین هزینه های مربوط به ویزا و انگشت نگاری
  • دریافت برگه تاییده درخواست به همراه شماره پیگیری
  • دریافت نامه انگشت نگاری
  • حضور در یکی از سفارت خانه های کانادا برای انگشت نگاری
  • بررسی نهایی و اعلام قبول درخواست ویزا
  • مراجعه مجدد به سفارت برای تحویل پاسپورت و اخذ ویزا

ثبت نام حضوری که به آن اصطلاحا (Draft  یا  Paper) می‌گویند روشی جایگزین برای درخواست ویزای کانادا ست. در این روش متقاضی بدون نیاز به وقت قبلی به یکی از وک‌های دفاتر VFS مراجعه کرده و ضمن ارائه دستی مدارک ترجمه شده و تکمیل فرم‌های مربوطه، اقدام به انگشت نگاری کرده و به کشور باز می‌گردد. آدرس ایمیل ارائه شده توسط متقاضی در هنگام پر کردن فرم‌های ثبت نام ویزای کانادا، پل ارتباطی متقاضی و سفارت کانادا خواهد بود.

مدارک لازم برای دریافت ویزای کانادا

مدارک مورد نیاز برای ویزای کانادا بسته به نوع ویزای مورد درخواست متقاضی متفاوت است. برخی نکات وجود دارند که در زمان ارائه مدارک باید به آنها توجه کرد، برای مثال با توجه به زمان 2 تا 3 ماهه صدور ویزای کانادا بهتر است متقاضیان ویزای توریستی کانادا پاسپورتی دست کم با 9 ماه اعتبار ارئه دهند. همچنین بهتر است تمامی پاسپورت‌های قبلی داوطلب نیز با هدف بررسی بهتر سابقه سفر (Travel History) ارائه شوند. 

مدارک لازم برای دریافت ویزای توریستی کانادا عبارتند از:

مدارک شناسایی:

  • اصل پاسپورت متقاضی با حداقل شش ماه اعتبار به انضمام کلیه پاسپورت های قدیمی که در آن ها ویزا درج شده است.
  • یک قطعه عکس جدید ۳٫۵ در ۴٫۵ رنگی با زمینه سفید
  • ترجمه شناسنامه
  • ترجمه سند ازدواج در صورت همسفر بودن با همسر (در صورت همراهی فرزندان حتما گواهی اشتغال به تحصیلشان ترجمه شود.)
  • ترجمه سند ازدواج در صورت همسفر بودن با همسر (در صورت همراهی فرزندان حتما گواهی اشتغال به تحصیلشان ترجمه شود.)
  • تکمیل فرم اطلاعات فردی و فرم اطلاعات خانوادگی برای هر یک از متقاضیان به صورت جداگانه

مدارک مالی

  • نامه تمکن بانک به زبان انگلیسی و ممهور به مهر امور بین الملل بانک به همراه گردش چهار ماهه حساب که نشان دهنده میزان درآمد ماهیانه متقاضی باشد. در صورتی که گواهی سپرده بلندمدت، گواهی خرید سهام یا اوراق بهادار، سند اتومبیل و اجاره نامه دارید نیز ارائه دهید (مدت اعتبار نامه تمکن مالی و ریزپرینت ۴ ماه اخر یک ماه است.)

مدارک اسناد ملکی

  • در صورت نداشتن دعوت نامه، ارائه رزرو هتل و شرح برنامه سفر به همراه رزرو بلیط رفت و برگشت کانادا الزامی است.
  • ترجمه رضایت نامه محضری برای همراهی فرزندانی که بدون یکی از والدین قصد مسافرت دارند. رضایت نامه باید از سوی کسی باشد که آن ها را همراهی نمی کند.

مدارک شغلی

  • کارمندان: گواهی اشتغال به کار به زبان انگلیسی روی سربرگ شرکت (با ذکر تاریخ شروع به کار، عنوان شغلی و درآمد سالیانه، نام مدیر یا سوپروایزر و مدت زمان موافقت شده با مرخصی)، ترجمه فیش حقوقی دو ماه آخر، ترجمه لیست بیمه دو ماه آخر و ترجمه حکم کارگزینی
  • کارفرمایان: ترجمه “آگهی تاسیس”، “آگهی تغییرات” و آگهی تصمیمات” شرکت در روزنامه رسمی، ترجمه لیست بیمه و فیش حقوقی دو ماه آخر کارمندان، ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده، نامه تمکن بانک شرکت و ریزپرینت ۴ ماه آخر به لاتین

مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا عبارتند از:

مدارک پذیرش

  • مدرسه یا دانشگاه مد نظر می‌بایت نامه پذیرش را کامل کرده و برایتان بفرستند و شما باید نامه اصلی را با فرم مجوز تحصیلی پر کرده و ارسال نمایید

مدارک شناسایی

  • پاسپورت متقاضی و همراهان
  • ·        ۲ قطعه عکس جدید ۳٫۵ در ۴٫۵ زمینه سفید و هر یک از همراهان – نام و تاریخ تولد هر فرد باید پشت عکس نوشته شود

مدارک مالی

  • نامه  بانک از کانادا اگر پولتان را به کانادا فرستاده اید
  • نامه وام دانشجویی از موسسه مالی
  • نامه تمکن مالی ۴ ماه اخیر
  • نامه تمکن مالی به همراه مبلغ مبدل به دلار کانادا
  • فیش واریزی تحصیل
  • نامه مالی ساپورت کننده؛ چه شخصی باشد چه موسسه

مدارک لازم برای دریافت ویزای فرصت مطالعاتی کانادا عبارتند از:

تمامی موارد اشاره شده در مدارک مورد نیاز برای ویزای توریستی بعلاوه :

  • گواهی اشتغال به تحصیل در صورت دانشجو بودن
  • رزومه کامل و عکس دار با ذکر تمامی تاریخ ها و سوابق شغلی در صورت موجود بودن
  • نامه پذیرش از دانشگاه کانادایی
  • ترجمه آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه ریزنمرات آخرین مقطع تحصیل
  • نامه از دانشگاه محل تحصیل یا وزارت علوم (ایران) مبنی بر اینکه شما را حمایت مالی می کنند.
  • فرم LMIA
  • رسید پرداختی ۲۳۰ دلار که از کانادا پرداخت شده باشد
  • ارائه مدرک زبان معتبر، در صورت لزوم

پیگیری جواب ویزای کانادا

در روش ثبت نام آنلاین ویزای کانادا هر متقاضی به حساب کاربری خود در سایت رسمی سفارت کانادا مراجعه کرده و پس از درج شماره پیگیری و تاریخ تولد (میلادی) می‌تواند در جریان آخرین آپدیت‌ پرونده خود قرار بگیرد. طبعا پیگیری درخواست ویزای کانادا از طریق مراجعه به حساب کاربری بسیار ساده‌تر است و احتمال با خبر نشدن از آپدیت‌های پرونده به حداقل کاهش می‌یابد.

در روش مراجعه حضوری اما پیگیری جواب ویزای کانادا در این روش کمی دشوارتر بوده و عموما مشکلاتی را برای متقاضیان ایجاد می‌کند. هماهنگونه که اشاره شد در این روش ایمیلی که متقاضی در هنگام مراجعه به دفاتر بیومتریک و پر کردن فرم‌های مربوط درج می‌کند، پل ارتباطی وی با سفارت خواهد بود. در بسیاری از مواقع متقاضیان دیر متوجه ایمیل ارسالی از سوی سفارت می‌شوند و یا پیام ارسالی به فولدر Spam رفته و درخواست کننده ویزای کانادا اصلا متوجه ایمیل نمی‌شود. از آنجایی که برای مثال متقاضی تنها ۳۰ روز از زمان صدور نامه انگشت نگاری فرصت دارد به یکی از دفاتر انگشت نگاری سفارت کانادا مراجعه کند، عدم اطلاع به موقع می‌تواند مشکلات بسیاری را موجب شود.

از سوی دیگر بعضا مشاهده شده‌است مدارک ارائه شده به دفاتر انگشت نگاری سفارت کانادا در زمان پر کردن فرم‌ها و یا پس از آن به هر دلیلی مفقود می‌شوند! حال آنکه در روش ثبت نام آنلاین مدارک در فرم مربوطه آپلود شده و امکان مفقود شدن وجود ندارد.

ریجکت شدن ویزای کانادا

رد شدن درخواست ویزای کانادا یا اصطلاحا ریجکت ویزا، کابوس هر مسافر، دانشجو و یا بیزینس‌‌منی خواهد بود که برای آینده برنامه‌ها ریخته و رویاپردازی‌ها کرده‌است. مشکل زمانی ناراحت کننده‌تر می‌شود که متقاضی برای ثبت درخواست و طی کردن مراحل آن چه از نظر مالی و چه از نظر زمان و انرژی هزینه‌های بسیاری متقبل شده باشد.

بطور کلی چند عامل کلیشه‌ای همواره در رد شدن درخواست ویزای کانادا نقش دارند. عواملی که در واقع موجب تردید افسر مهاجرت در خصوص انگیزه متقاضی از سفر به کانادا و یا بازگشت وی پس از پایان مهلت ویزا می‌شوند. مهمترین این عوامل عبارتند از:

  • تردید آفیسر سفارت درخصوص بازگشت متقاضی به کشور مبدا پس از پایان مهلت ویزا
  • تردید درباره انگیزه و دلایل سفر به کانادا
  • ضعیف بودن سابقه سفرهای خارجی متقاضی (به‌ ویژه سفر به کشورهای حوزه شنگن)
  • کافی نبودن مدارک مالی و دارایی های متقاضی در کشور مبدا
  • پیوند‌های خانوادگی ضعیف متقاضی در کشور مبدا

تردید در هر یک از این موارد در کنار عواملی همچون وضعیف اقامت در کشور مبدا، طول مدت اقامت در کانادا، وضعیت شغلی متقاضی در کشور محل اقامت و هرگونه سوء پیشینه در کانادا همگی از عواملی هستند که به راحتی موجب ریجکت ویزای کانادا خواهند شد. در ادامه و در نگاهی موشکافانه تر به بررسی دلایل رد شدن ویزای توریستی کانادا و همچنین ریجکت ویزای تحصیلی کانادا خواهیم پرداخت.

نحوه اعتراض به رد ویزای کانادا

اتفاقی که نباید، رخ داده است. چه باید کرد؟ روزنه امیدوار کننده اما در این بین این است که بر اساس آمار ، در بسیاری از مواردی که درخواست ویزای کانادا برای بار اول رد شده باشد، امیدواری بسیاری وجود خواهد داشت تا با ارسال نامه‌ای رسمی و فنی نسبت به بازنگری مجدد پرونده و در نهایت پذیرش درخواست ویزای کانادا موافقت شود. البته این اعتراض هم از منظر فرم و هم از نظر محتوا ضوابطی دارد که می‌بایست به دقت رعایت شوند، در غیر این صورت سفارت کانادا به اعتراض رسیدگی نخواهد کرد.

نخستین گام در اعتراض به ریجکت ویزای کانادا، بررسی دلیل و یا دلایل رد شدن درخواست است. این عوامل در قالب نامه‌ای رسمی موسوم به نامه ریجکتی به اطلاع متقاضی می‌رسد. پس از مطالعه نامه ریجکتی ویزای کانادا و بررسی دلایل آن در شرایطی  دلایل عنوان شده در این نامه با مدارک متقاضی مغایرت داشته باشد، می توان به رد شدن ویزای کانادا اعتراض کرد. 

برای مثال اگر متقاضی چندین سفر به کشورهای حوزه شنگن داشته است و از تمکن مالی قابل قبول و دارایی‌های مناسبی در ایران نیز برخوردار بوده اما در نامه ریجکتی وی به سابقه ناکافی سفر و شرایط مالی بعنوان دلایل رد ردخواست ویزای کانادا اشاره شده‌ باشد، می‌توان نامه‌ای به ادرس ایمیل سفارت کانادا ارسال شود و با شرح دقیق دلایل ریجکت ویزای کانادا، بدون نیاز یه الصاق (اتچ کردن) مدارکی جدید، به توضیح سابقه سفر خود و یا مدارک مالی ارائه شده، اشاره شود.

توصیه کارشناسان ویزای کانادا در آژانس فرجام پرواز کیان این است که دست کم در این مرحله با کارشناسان با تجربه امور ویزا و وقت سفارت مشورت کنید تا از شانس بیشتری برای موفقیت و تجدید نظر درخواست خود برخوردار شوید.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی