راهنمای سفر به استانبول

25 اسفند ، 1397
فرجام پرواز
0 کامنت

راهنمای سفر به استانبول

چه زمانی به استانبول سفر کنیم؟

تابستان به طور معمول زمان مسافرت به ترکیه است. هر چند که کنار آمدن با آب و هوای گرم و شرجی تابستان هم کمی دشوار به نظر می رسد. بهار و پاییز به خاطر خنک تر بودن هوا، زمان مناسب تری برای سفر به استانبول است، ضمن این که در این فصول تعداد  گردشگران کاهش یافته و در سایت های توریستی زمان کمتری را برای تهیه بلیط ورودیه به انتظار می مانید.

اگر با سرما مشکلی ندارید، بهترین زمان برای سفر به استانبول، زمستان است؛  هزینه اقامت در هتل ها به شکل ملموسی کاهش پیدا می کند و حال و هوای مه گرفته شهر، سفر شما را رمانتیک تر  جلوه می دهد؛ در هر گوشه ای از شهر چای  قهوه خانه ای پیدا می شود که از سرما به آن پناه ببرید و با نوشیدن یک استکان چای قند پهلو، نفسی تازه کنید.


برای جا به جایی و حمل و نقل چکار کنیم؟

برای جابه جایی در استانبول می توانید  بلیط کارت  مخصوص عبور و مرور در این شهر (Istanbulkart) را از باجه های آن در سراسر شهر تهیه کنید و برای جا به جایی در قسمت های مختلف شهر از مترو و اتوبوس استفاده کنید. در مورد استفاده از تاکسی ها بهتر است کمی احتیاط کنید. شاید مبلغی که به عنوان کرایه از شما دریافت می کنند، بیشتر از مبلغ واقعی باشد.


وضعیت آب و هوایی در استانبول چگونه است؟

جولای گرمترین ماه سال با دمای متوسط ۷۴ درجه فارنهایت است؛ فوریه با دمای متوسط ۴۲ درجه فارنهایت سرد ترین ماه سال در این شهر  و ماه ژانویه هم ماه بارندگی های شدید در این شهر است.

چه چیزهایی را قبل از سفر به استانبول  باید بدانیم؟

حواستان به فرش فروشی های بافت قدیمی شهر (Old City) و بازار بزرگ (Grand Bazaar) باشد. آنها با تعارف زدن شما را به مغازه و حجره خود دعوت می کنند و حتی ممکن است با یک فنجان چای از شما پذیرایی کنند. معمولا برای این کار از شما می خواهند کهفقط یک نگاهی بیاندازید، اما در واقع قصدشان فروختن کالا به شما است. یادتان باشد اگر قصد خرید ندارید، ملزم به این کار نیستید. حتی اگر با  فنجانی چای از شما پذیرایی کرده باشند.

همیشه مقداری پول خورد همراهتان باشد، به خصوص اگر قصد  دارید از تاکسی استفاده کنید. معمولا در استانبول رانندگان تاکسی پول خورد  همراه ندارند و در نتیجه ممکن ایت باقیمانده پول شما را بر نگردانند.

مردم بومی استانبول هم درست مثل  ایرانی ها بسیار مهمان نواز هستند؛ اگر شما را به یک فنجان چای دعوت کردند، تعجب نکنید. این کار هم ریشه در همان مهمان نوازی شرقی ها دارد. بهتر است قبل از سفر چند کلمه و اصطلاح ترکی هم یاد بگیرید. مثل “مرحبا” یعمی سلام، “کولای گلسین یعنی سخت نگیر، و “تیشیکور ایدیریم” یعنی متشکرم.به وقتش  متوجه  اهمیت این عبارت های کاربردی می شوید.

مردم استانبول به چه زبانی صحبت می کنند؟

به جز مکان های پر  تردد از حضور گردشگران مثل سلطان احمد، موزه ها، فروشگاه ها و کافه ها که اغلب افرادی را در حال تکلم به زبان انگلیسی پیدا می کنید، مردم استانبول عموما  به زبان ترکی صحبت می کنند.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی